Austrálie slaví, začla výstavba ojedinělého ekologického města Tesla Town. Můžeme Vám představit projekt, který byl oceněný za nejvíce ekologicky udržitelný stavební komplex.

Stavby se budou chlubit řadou zelených funkcí, budou generovat a ukládat solární energii, ale komunita bude mít také dobíjecí stanice a energeticky úsporné osvětlení a spotřebiče. Každá stavba je navržena tak, aby měla minimální dopad na životní prostředí. První obyvatelé Tesla města budou v malé obchodní čtvrti v Melbourne od roku 2017. Mohou očekávat spotřebu vody, která bude nižší o 43% a vývoz odpadků na skládky bude nižší až o 80%!Solární panely budou generovat tolik elektřiny, že obyvatelů si budou své elektromobily nabíjet zdarma. Každý z rodinných domů bude disponovat solární střecdhou s vestavěnou domácí baterii PowerWall.

Ptáte se proč YarraBend? Vše je odvozeno od názvu řešky Yarra, protékající okolím čtvrti. Plocha stavby je o velikosti 16,46 hektarů a bude pokryta 2 500 byty a rodinnými domy. 60 domů je již prodáno při ceně od 1 480 000 do 2 100 000 dolarů.