Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Cajunské brambory
Servírujeme ihned po vytažení z trouby samostatně či jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Budeme potřebovat
- 2 bobkové listy
- 8 středně velkých brambor
- 2 červené cibule
- citrón
- 8 stroužků česneku
- římský kmín (kávová lžička)
- olivový olej
- sladká mletá paprika (kávová lžička)
- cayenský pepř (kávová lžička)
- rajčatový protlak (polévková lžíce)
- tymián (kávová lžička), voda
- voda
- sůl (kávová lžička)
- černý pepř (kávová lžička)
- oregano (kávová lžička)
Postup přípravy
- Omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě přibližně 3 minuty.
- Brambory scedíme a společně s na kousky nakrájeným citrónem, oloupaným česnekem, na čtvrtky nakrájenou cibulí a bobkovým listem naskládáme do připraveného pekáče.
- Zbylé přísady (koření) rozmícháme s decilitrem vody, touto směsí zalijeme připravené brambory v pekáči a důkladně to vše promícháme.
- Do rozehřáté trouby na 200°C dáme za občasného míchání péct přibližně 30-40 minut, pečeme dokud brambory nemají zlatý nádech a nejsou měkké.
- Servírujeme ihned po vytažení z trouby samostatně či jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz