Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Masové koule
Omyjeme a očistíme papriku a rajčata a nakrájíme je na kostičky. Mleté maso přendáme do misky a přidáme k němu vejce, aby směs držela dobře pohromadě. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme přidat i česnek, aby bylo maso výraznější...
Budeme potřebovat
- 500 g mletého masa (hovězího, vepřového, nebo mixovaného)
- 5 ks zelené papriky
- 5 ks rajčat
- 3 velké lžíce másla
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Rýže
Postup přípravy
- Omyjeme a očistíme papriku a rajčata a nakrájíme je na kostičky. Mleté maso přendáme do misky a přidáme k němu vejce, aby směs držela dobře pohromadě.
- Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme přidat i česnek, aby bylo maso výraznější. Vše pečlivě zamícháme.
- Z vytvořené směsi začneme vytvářet malé kuličky. Pokud se lepí a jsou nekonzistentní, můžeme si pomoci troškou strouhanky.
- Pekáč vymažeme máslem a nejprve položíme rajčata a papriku. Na zeleninu můžeme ještě přidat nadrcený stroužek česneku.
- Naklademe masové kuličky, navrch můžeme posypat ještě zbytkem zeleniny. Poslední vrstvou může být nastrouhaný sýr.
- Pečeme v troubě na 180°asi 1 hodinu. Prvních 30 minut necháme pekáč přiklopený, a na další půl hodinu odklopený.
- Uvaříme rýži. Když jsou kuličky zlatavé a směs pustila šťávu, smícháme s rýží a podáváme na stůl.