Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Pečené vepřové koleno
Tradiční česká pochoutka, kterou si může každý vylepšit podle svého, podívejte se na můj recept zadního vepřového kolena.
Budeme potřebovat
- Uzená, nebo syrová vepřová kolena (doporučuji uzená)
- Bobkový list
- Nové koření
- Celý černý pepř
- Jalovec
- Sůl
- Cibule
- Okurka
- Křen
- Hořčice
- Zelí
- Chléb
Postup přípravy
- Do velkého hrnce vložíme koleno, nalijeme vodu, osolíme, přidáme 3 bobkové listy a připravené koření.
- Přivedeme k varu a vaříme zhruba 1,5 hodiny (do změknutí masa). Mezitím si horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 200 °C.
- Po uvaření kolena si připravíme pekáč, nebo pečící mísu. Koleno vložíme do pekáčku a podlijeme vývarem.
- Takto připravené vložíme do trouby a pečeme až 2 hodiny. Pečeme podle krustičky. Pravidelně otáčíme a poléváme vývarem.
- Krásně upečené vepřové koleno servírujeme s tím, co máme rádi. Základem je chléb, kyselá okurka, hořčice a křen.
Tento článek pro Vás připravila Blanička inavody.cz