Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Ořechové trojhránky v čokoládě
Nakrájené kousky namáčíme v čokoládě a klademe na tácek s pečícím papírem, servírujeme až po vychladnutí a zatuhnutí čokolády.
Budeme potřebovat
8 bílků
280 g cukru krupice
140 g mletých ořechů (můžeme použít i směs ořechů)
100 g rozinek
100 g strouhané čokolády
140 g polohrubé mouky
100 g kandovaného ovoce
3 lžíce ovesných vloček
1 lžíce kakaa
50 g másla
1 lžička kypřícího prášku
Postup přípravy
Z připravených bílků si vyšleháme sníh s cukrem do hladké a tuhé konzistence. Jemným promícháváním vyšlehaného sněhu s moukou, kypřícím práškem, kakaem, ořechy, rozinkami, jemně nakrájeným kandovaným ovocem a hrstí ovocných vloček připravíme směs, kterou vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Pečeme v předehřáté troubě na přibližně 180°C cca 25-30 minut, po upečení necháme vychladnout, ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem.
Upečené těsto si rozkrájíme na čtverce, obdélníky či trojhránky, tvar i velikost záleží pouze na nás.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/28/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace