Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Ovocné košíčky se zapečeným pudinkovým krémem
Hotové košíčky servírujeme jak teplé, tak studené, druhý den, když nám těsto zvláční.
Budeme potřebovat
Těsto:
200 g másla
300 g hladké mouky
1 žloutek
špetka soli
1 lžíce citronové šťávy
100 g moučkového cukru
Náplň:
50 g vanilkového prášku
50 ml rumu
100 g másla
1 žloutek
350 ml mléka
ovoce dle vlastní volby
150 g moučkového cukru
Postup přípravy
Těsto připravíme promícháním mouky, cukru, nakrájeného studeného másla a žloutku, špetky soli a citronové šťávy.
Vzniklé hladké těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici, během této doby si přichystáme pudinkový krém.
V hrnci uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink, do teplého pudinku všleháme máslo, rum a žloutek z vajíčka, odpočaté těsto důkladně vtlačíme do formiček (košíčků).
Košíčky naplníme pudinkovou směsí a připraveným ovocem, pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10-12 minut, dokud košíčky nemají zlatou barvu.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz
Autor: Redakce
Datum zveřejnění: 12/29/18
Kategorie: Pečení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace