DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Moučník Země úsměvů
Když jsem šla minulý týden nakupovat do supermarketu, mimo jiné jsem vybírala i ovoce, které bych použila na pečení něčeho dobrého. Nevím, co mne to popadlo, ale popadla jsem kaki a hrdě s ním kráčela k domovu a rovnou do kuchyně.
Budeme potřebovat
- 250 g hladké dobře prosáté mouky
- 100 g cukru
- 80-90 g másla
- 2 celá vejce
- 200 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 0,5 prášku do pečiva
- na malé kousky nakrájené ovoce
- drobenka
Postup přípravy
- Pracujeme se dvěma mísami. V první smícháme všechny tekuté suroviny – měly by mít pokojovou teplotu.
- V druhé míse smícháme sypké ingredience a všechno to nakonec smícháme dohromady v jednu směs, do té přidávám ovoce a ještě nechávám něco na vršek a závěrem dám drobenku.
- Formičky plním jen do 2/3, těsto vždy vyběhne nahoru a vytvoří čepičky. Formičky vymazávám máslem.
- Pečeme při teplotě kolem 170 st.
Vlastně vím, právě, že vím, co mne popadlo. Již cestou zpět mi v uších zněly slavné melodie z operety France Lehára Země úsměvů. Kaki (tomel anebo churma) je plodem tomelu japonského a v Číně se pěstuje už více jak 2000 let. Takže díky Kaki jsem si vzpomněla na Lehára a Čínu. Nu, a teď už je jasné, proč jsem si prozpěvovala Lehárovu slavnou … Své srdce tobě dám…
Máte dopečeno? Tak to je dobře, protože teď si můžete hrdě prozpěvovat melodii ze Země úsměvů. Víte jakou? Nu přece "Na šálek čaje vás dovolím si teď zvát..." když máte upečeno, tak se to hodí, ne? Je známá jako Čajový duet, tak je tu pro vás.
Tento recept dodal web Woman-today.cz