Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Smažené bramborové polštářky, smažené krokety, domácí krokety
Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!
Budeme potřebovat
1 kg brambor
1 vejce
120-150 g polohrubé mouky
30 g parmezánu
hladká mouka na podsypání
sůl
olej
Rajčatová salsa: 1 plechovka rajčat
1 červená cibule
sůl
pepř
kmín
chilli paprička
stroužek česneku
pár kapek citrónové šťávy
Postup přípravy
Brambory rozložíme na plech a pečeme v troubě 70-90 minut na 180-200 stupňů Celsia (356-390 Fahrenheita)
Upečené brambory necháme vychladnout.
Po vychladnutí je nejlépe lžicí vydlabeme. Vydlabané brambory nastrouháme na jemno do misky.
Přidáme vejce, mouku, sůl a parmezán a zpracujeme do jednotného těsta, které se nám nebude lepit na ruce.
V hrnci si rozpálíme větší množství olej, zhruba jen na střední plamen.
Těsto dáme na pomoučenou plochu a rozkrájíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme válečky a ty pak rozkrájíme na menší kousky.
Noky pak postupně smažíme v oleji, stále na středním plamenu dozlatova.
Necháme okapat na papírové utěrce přebytečné množství oleje. Můžeme servírovat jen posypané parmezánem a rajčatovou salsou.
Všechny ingredience umixujeme v mixéru. Konzistence může být hladší nebo s většími kousky, vše záleží na vás. Podle potřeby dochutíme. Můžeme nechat vychladnout v ledničce a servírujeme.
Pro další recepty prosím dejte odběr na našem kanále, natáčíme min. 1-2 videa týdně!
Určitě budeme rádi za každý komentář, pokud se recept líbí dejte like a sdílejte mezi přáteli!
Děkujeme za sledování!
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace