Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje nové řešení OneMesh™ pro snadné budování domácích Wi-Fi sítí a první produkt této řady – Wi-Fi Mesh Extender RE300.  Nelze se v ložnici připojit k Wi-Fi? Ztrácí se připojení při procházení v domě? Dochází k neustálému zpomalování připojení? Je rozšíření sítě příliš komplikované? To vše lze vyřešit právě OneMesh extenderem.

Připojení bez přerušení

Technologie OneMesh vychází z principu současných mesh sítí a její hlavní výhodou je roaming Wi-Fi signálu. Hlavní Wi-Fi router a extender spolupracují na vytvoření jednotné sítě s jediným názvem sítě. Telefon nebo tablet je tak automaticky připojen k nejbližší jednotce s nejsilnějším signálem. Při pohybu po domě se pak připojená zařízení automaticky přepínají mezi routerem nebo extendery pro dosažení maximální rychlosti.

Konkrétně Extender RE300 se bezdrátově připojuje k routeru a rozšiřuje, případně posiluje, svůj signál do oblastí, kam router sám nedosáhne, a to s rychlostí až 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mbps v pásmu 5 GHz.  Silným a rychlým Wi-Fi signálem lze tímto způsobem pokrýt každou místnost, a jednoduše tak eliminovat mrtvé zóny.

Vysoká rychlost přenosu

Kromě rychlosti odpovídající standardu AC1200, využívá OneMesh pro její zvýšení i několik technologických inovací. Jednou z nich je volba Adaptive Path Selection, která udržuje síť v nejvyšší rychlosti tím, že automaticky vybere nejrychlejší cestu k routeru v rámci obou používaných pásem. Další možností je vysokorychlostní režim, při kterém dojde k použití obou Wi-Fi pásmem k vytvoření jednoho „super“ vysokorychlostního připojení, ideálního pro streamování a hraní her ve vysokém rozlišení.

Snadná instalace

Díky jednotné technologii OneMesh lze bez problémů propojit jakýkoliv OneMesh router s jakoukoliv OneMesh jednotkou, nyní extenderem RE300. Funkčnost této technologie je dostupná i pro některé aktuální routery TP-Link, a to nahráním nového firmwaru. V současnosti je dostupná aktualizace například pro modely Archer C7 (verze V4.0 a vyšší) a připravuje se úprava i pro další routery, extendery i powerliny.

Jednoduchost instalace demonstruje nastavení jedním tlačítkem. Pro připojení k síti se jednoduše stiskne tlačítko WPS na routeru a do 2 minut tlačítko WPS na RE300. Po vzájemném připojení se bez další rekonfigurace umístí RE300 v dosahu routeru a ve směru, kam chceme signál rozšiřovat. Pokud router nepodporuje WPS, připojí se extender k routeru během chvilky prostřednictvím aplikace Tether nebo Web UI. Lze k tomu použít jakéhokoli zařízení s operačními systémy Android nebo iOS, případně webový prohlížeč. V tomto prostředí je možné spravovat nastavení sítě, včetně rodičovské kontroly a řízení přístupů, a provádět automatické aktualizace firmwaru, které zajistí maximální zabezpečení sítě.

 

Klíčové vlastnosti RE300:

  • Rozšiřuje duální Wi-Fi pásmo v celém domě, aby se odstranily mrtvé Wi-Fi zóny.
  • Vytvoří síť Mesh připojením k routeru OneMesh pro bezproblémové pokrytí celého domova.
  • Pro stabilnější bezdrátový provoz funguje v pásmu 2,4 GHz (300 Mb/s) a 5 GHz (867 Mb/s).
  • Inteligentní signální světlo pomáhá najít nejlepší umístění pro optimální pokrytí Wi-Fi, a to zobrazením síly signálu.
  • Stisknutím tlačítka WPS můžete snadno nastavit síť Mesh, kterou můžete jednotně spravovat z aplikace Tether nebo Web UI.
  • Spolupracuje s libovolným Wi-Fi routerem nebo bezdrátovým přístupovým bodem.