Jak pečovat o kožené kabelky?

Kožené kabelky jsou bezesporu velkým lákadlem. Snad každá žena touží mít alespoň jeden takový kousek, který je synonymem luxusu. Kožené kabelky dokážou nadchnout nejen svým designem, ale i úctyhodnou výdrží. Na oplátku ale vyžadují určitou péči a správné zacházení.

Kožené kabelky jsou nesmrtelné

Co se kožených kabelek týče, můžeme o nich mluvit jako o stálicích v dámském šatníku. Byly trendy již před několika lety a trendy budou i nadále. Investice do kabelky vyrobené z pravé kůže se proto z hlediska její výdrže rozhodně vyplatí - i když je pravda, že kožené modely nepatří mezi nejlevnější kabelky a při jejich pořizování se nejednomu z nás již protočily panenky.

Budete-li se o svou koženou kabelku správně starat, bude vám věrně sloužit i desítky let. Nevyžaduje toho příliš - jen pravidelnou impregnaci a nevystavování přílišnému vlhku. Za odměnu se vám odvděčí tím, že bude i po několik let pořád stejně krásná, jako když jste si ji hrdě odnášeli z nákupního centra. S jednou koženou kabelkou nahradíte desítky dalších, čímž se vám počáteční investice zaručeně vrátí.

TIP: Jak při nákupu kožené kabelky výrazně ušetřit? Sledujte slevové akce u jednotlivých prodejců nebo prostřednictvím slevových portálů - například sekci kožené kabelky výprodej na webu Slewik.com.

Jak se starat o kabelku z kůže?

Pořídíte-li si koženou kabelku, měli byste vědět, jak se o ni starat, aby vám co možná nejdéle vydržela v krásném a nepoškozeném stavu. V první řadě musí být řeč o pravidelném impregnování, které byste měli provádět minimálně 2x ročně. K tomuto účelu se prodávají speciální přípravky, které jsou určené pro svědomitou péči o kožené výrobky. Nanesení impregnace vám zabere jen pár vteřin, rozhodně se ale vyplatí, protože kabelku ochrání před vlhkem a nežádoucími vlivy, kterým svou kabelku každý den vystavujete. Stejně tak zabrání i vysušování kůže, které by mohlo způsobit popraskání a celkové znehodnocení.

V případě znečištění kožené kabelky zapomeňte na to, že byste svůj pečlivě střežený kousek hodili do pračky a nechali ho, aby se pár minut vesele točil v bubnu. Dojde-li pouze k lehkému znečištění, vystačíte si s navlhčeným hadříkem, s jehož pomocí nečistoty hravě odstraníte. Pozor na sušení kabelky na radiátoru, což je v případě kožených výrobků nežádoucí - opět hrozí popraskání a poškození koženého výrobku, se kterým byste dále již nic lepšího nevymysleli.