Chytré telefony jsou dnes multi-instrumentální zařízení, která nejenže nahradila amatérské kompaktní fotoaparáty, ale směle konkurují i v oblasti profesionální fotografie. Seznamte se s unikátem Xiaomi Mi Note 10.

Staré fotografické pořekadlo praví, že nejlepší fotoaparát je ten, který máte zrovna u sebe. Jak popsat smartphone, jehož fotoaparát vám umožní věrně připomenout vzácné okamžiky? Je to Xiaomi Mi Note 10 se zadním fotoaparátem složeným z pěti objektivů pro různé situace a příležitosti.

Hlavní 108Mpx fotoaparát

Zábava je v plném proudu, hudba zní ze všech stran a party se dostává do bodu varu. Všichni na parketu se radostně usmívají, točí dokola a bezstarostně rozhazují rukama do rytmu. Ten song je pecka. Všichni ruce nahoru. Cvak. A teď na bar, proplést se okolo stojícím davem, co se v rytmu pohupuje a popíjí své barevné a zdobené drinky. Tak na nás. Cvak. 

Hlavní objektiv Xiaomi Mi Note 10 má 108Mpx snímač s vynikající světelností a čtyřosou stabilizací obrazu. Díky obřímu rozlišení lze vytvořit ostrý snímek plný detailů. Toto zpracování společně s vysokou světelností objektivu pak umožňuje vynikající focení v noci, v interiérech, na party, zkrátka kdekoli za zhoršených světelných podmínek. Tomu všemu napomáhá i speciální noční režim.

Všichni na jedné fotografii

Konečně jsme se sešli, zase celá rodina pohromadě. Babička sedí v křesle s fotkou dědečka a zase vypráví dětem o jejich nekonečných výletech po horách. Adélka se umazala od kečupu a olizuje si tričko. Maminka nese dort se svíčkami, které se jí Honzík snaží schválně, ale marně, sfouknout. Všechno nejlepší babi. Cvak.

Dalším objektivem Xiaomi Mi Note 10 je 12MPx selfie fotoaparát, kterým zachytíte všechny okamžiky s rodinou. V kombinaci s pokročilým softwarem založeným na strojovém učení s ním vykouzlíte stejně perfektní portréty osob jako z profesionální zrcadlovky a všechny společné vzpomínky budou zachovány.

Pokud často vyrážíte s přáteli za zábavou, pak si velmi rychle oblíbíte 20MPx ultra širokoúhlý objektiv. Díky širokému záběru dostanete na jednu fotografii klidně celou rodinu, fotbalovou jedenáctku, a ještě vám spousta místa zbude. Kromě interiérů najde širokoúhlý objektiv uplatnění také při focení památek a panoramat.

Kouzlo tkví v detailu

To ticho přehluší jen šepot listí šustící v letním teplém vánku. Jen já, batoh a neustále překvapující příroda. Ta beruška už chtěla vzlétnout, krovky zpola otevřené, na okraji oroseného listu, když v tu chvílí se paprsek slunce dotkl jejích tykadel a čas se na vteřinu zastavil. Cvak.

Xiaomi Mi Note 10 nabízí ve své výbavě také makro objektiv. S jeho pomocí se lze dívat na svět jinýma očima. Detail květu nebo kapky rosy na listech, pracující mraveneček, nebo zajímavá textura reznoucí trubky je zkrátka něco, pro co je makro objektiv stvořen a otevírá dveře do úžasného mikrokosmu, který je plný zajímavých tvarů a barev.

Užitečným pomocníkem Xiaomi Mi Note 10 je také teleobjektiv s pětinásobným optickým přiblížením. Jeho přítomnost se naplno využije v momentech, kdy chcete fotografovat vzdálenější objekty. Na jedno kliknutí si zvětšíte zpěváka na pódiu nebo detail historické budovy.

Zážitky jsou jedinečné a neopakovatelné, tak proč si je nepřipomenout unikátní fotografií či krátkým videem? I tomu nám dnes slouží mobilní telefon.

Xiaomi Mi Note 10 patří mezi ty nejlepší smartphony současnosti, což ostatně dokazují i nezávislé testy. Hlavním lákadlem je bezesporu právě jeho fotoaparát, který strčí hravě do kapsy veškerou současnou konkurenci, včetně digitálních fotoaparátů. Opomenout nelze ani zbytek výbavy, která z něj činí ultimativní zařízení v atraktivním designovém provedení.