Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Pikantní špekáčky na černém pivu, bramborové halušky
Ty nejlepší ďábelské špekáčky na černé pivu s haluškami!
Budeme potřebovat
6 ks špekáčků
6 velkých cibulí
5 stroužků česneku
1 dcl kečupu
0,5 l černého piva
sůl, pepř, chilli
3 ks kozí rohy
Na halušky :
800g syrových oloupaných brambor
polohrubá mouka
sůl
Postup přípravy
Špekáčky rozpůlíme a po kůži nožem nakrojíme mřížky.
Cibuli si nasekáme na měsíčky a rozdělíme na dvě poloviny, česnek na tenké plátky.
Pivo si smícháme s kečupem, solí, chilli a pepřem.
Dno pekáčku vysteleme půlkou nasekané cibule. Rozložíme půlky špekáčků a zasypeme zbylou cibulí a česnekem. Přidáme kozí rohy.
Zalijeme připraveným nálevem z piva, kečupu a koření a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů. Podáváme s bramborovými haluškami.
HALUŠKY:
Brambory najemno nastrouháme, osolíme a postupně přidáváme mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto ( nesmí samo protékat sítem na halušky ).
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto dáváme po částech do síta a vařečkou protlačujeme do vroucí vody. Vaříme asi 4 minuty.
Přecedíme, nebo vyndáváme děrovanou naběračkou. Ihned podáváme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace