Pro ty, co jablka v županu neznají, můžete volně improvizovat.
Máme ty nejlepší RECEPTY, jednoduché NÁVODY a ověřené NÁPADY!
Přidej se ke stovkám rádců a tvůrců. Nebo se inspiruj a najdi radu jako statisíce lidí před Tebou.
Jsi blogger, nebo agentura? Chceš spolupracovat? Piš na spoluprace@inavody.cz
JABLKA V ŽUPANU
Budeme potřebovat
- 6 středně velkých jablek
- sklenička malinové zavařeniny
- vlašské ořechy
- práškový cukr
- skořicový cukr
- šlehačka na ozdobení
- hladká mouka
- 1 vejce na potření
- lístkové těsto /500 gramů/
Postup přípravy
- Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců.
- Obalíme je ve skořicovém cukru. Lístkové těsto vyválíme na pomoučněném válu, vytvoříme takové čtverce, abychom zabalili jablko.
- Jablko předtím naplníme zavařeninou a ořechy.
- Po zabalení spíchneme jablka špejlemi, potřeme rozšlehaným vejcem, pečeme v středně rozpálené troubě do zlatova /asi 25-30 minut/. Teplé posypeme moučkovým cukrem a zdobíme šlehačkou a zavařeninou.
Fotografie a recept: Tomáš Mika
Autor: Knedlíky Láznička
Datum zveřejnění: 07/06/20
Kategorie: Sladká jídla