Zhruba před rokem se na českém trhu objevila zbrusu nová značka Lauben, která zde nabízí svoje portfolio kuchyňských spotřebičů, jež dokážou výrazně napomoci při kvalitní přípravě zdravého jídla. Toto portfolio teď Lauben rozšiřuje o vícero povedených novinek a opět přináší něco výjimečného. 

Inovativní rýžovar sníží cukry na minimum

Jednou ze zásadních novinek je speciální rýžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT.

Jako jediný na trhu má totiž funkci low sugar, jež při vaření díky speciální technologii dokáže odloučit sacharidy. Díky ní v průběhu vaření automaticky oddělí přebytečné cukry od škrobu, který rýže obsahuje, a jsou separovány a přeměněny v želatinu ve vnitřní poklici. Lze tak snížit podíl sacharidů až o 40 %.

Velkou výhodou je i časovač a funkce keep warm, se kterými si můžete jídlo připravit předem nebo naopak držet několik hodin teplé, ale přitom stále perfektní.

Nastavitelných režimů je jinak k dispozici celkem šest, a kromě rýže si na rýžovaru můžete připravit luštěniny, polévku či ovesnou kaši. Přitom vůbec nemusíte zapínat sporák a špinit další nádoby.

Základ rýžovaru tvoří 1,5litrová vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem, díky čemuž při vaření nemusíte používat vůbec žádný tuk, pokud nechcete. Součástí je také časovač či ohřívací funkce keep warm a za zmínku stojí také možnost mytí v myčce.

Samotný rýžovar zaujme nejenom funkcemi, ale i svým moderním vzhledem, díky kterému získal prestižní ocenění jako je Reddot design award a IF design award.

Smažte zdravěji

Druhým představeným „kouskem“ je horkovzdušná fritéza s názvem Lauben Hot Air Fryer 2500WT, jež funguje na principu cirkulace horkého vzduchu, a tak si při smažení nemusíte lámat hlavu s tím, že je to přece nezdravé. Díky ohřívání připravovaného pokrmu ze všech stran cirkulujícím vzduchem totiž nemusíte používat téměř žádný olej. Pachový filtr pak zabrání tomu, aby se nelibá vůně smažení rozlévala po celé domácnosti.

Křupavost, chuť a vůně smaženého jídla bude díky nové fritéze nezměněná, a přitom se zbavíte nežádoucí mastnoty, s jejímž nadbytkem přirozeně souvisejí mnohé dnešní civilizační choroby. U fritézy Lauben si můžete vybrat celkově z osmi různých režimů, jež jsou předem nastavené pro konkrétní připravované suroviny, ale svůj vlastní režim můžete experimentováním s časovačem a měničem teploty nastavit sami a přizpůsobit ho konkrétnímu jídlu i svým chuťovým pohárkům. Ovládání probíhá prostřednictvím přehledného dotykového displeje a části přístroje, které se nejvíce špiní, můžete mýt v myčce. Povedený minimalistický design je pak jen třešničkou na dortu.

Mixujte bez nepořádku v kuchyni

Když se řekne tyčový mixér, možná si představujete, jak po jeho použití budete muset opět malovat v kuchyni. S mixéry řady Lauben Stick Blender 800 (AT/WT) to ovšem nebude nutné. Designéři totiž mixovací hlavici navrhli speciální anti-splash tvar a samotnému mixéru pak ergonomické tvarování a protiskluzovou úpravu. Výkonný mixér s výkonem 800 W, šesti rychlostmi a funkcí TURBO je k dispozici v bílém a černém barevném provedení a elegantní i funkční design se již stihl dočkat prestižního ocenění IF Design. V balení kromě samotného mixéru najdete dvojici mixovacích nádob s protiskluzovým dnem, sekací nádobu a různé nástavce včetně šlehací metly či extra nástavce na bramborovou kaši. Všechny nástavce i nádoby navíc můžete opět vkládat do myčky nádobí. A s ukládáním čistého mixéru vám pak pomůže praktický skladovací stojan, jenž je součástí balení.

Novinek od Laubenu je ještě víc

V průběhu října se na trhu objeví ještě další novinky z dílny Laubenu, včetně indukčního pěniče mléka Lauben Milk Frother 550BC, minimalistického elektrického mlýnku Lauben Grinder 200ST, rýžovaru Lauben Rice Cooker 1000WB nebo toustovače Lauben Sandwich Maker 800CW. To vše v povedeném, funkčním a zároveň minimalistickém designu. Další novinky naleznete na webu zdravého vaření www.lauben.com.