Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept na zajímavý dezert z mléka a mléčných výrobků pro vás a vaše děti.

Na 1 porci budeme potřebovat:

  • 30 g ovesných vloček
  • 50 g tvarohu (1 polévková lžíce)
  • 1 vejce
  • 1 zralá hruška
  • Sladidlo dle chuti (nemusí být)

V misce smíchejte vločky, tvaroh, vejce a rozmačkanou nebo nastrouhanou hrušku. V případě potřeby můžete i dosladit libovolným sirupem či jiným sladidlem.

Přesuňte hmotu do hrníčku (ne až úplně po okraj, nechte těstu trošku místa, aby mohlo pracovat) a dejte na cca 3 minuty do mikrovlnky. Hotový dezert můžete jíst lžící přímo z hrníčku, anebo jej vyklopit a ještě ozdobit.

Více informací na: www.mlecnavlna.cz