Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů a zařízení pro chytrou domácnost, představuje na trhu trojici nových powerline adaptérů. Konkrétně se jedná o modely TL-PA7027P KIT, TL-WPA8631P a TL‑WPA8631P KIT. Každý z nich spolehlivě rozšíří dosah bezdrátové Wi-Fi sítě i do odlehlých koutů domácnosti, a to po stávajících rozvodech elektrické energie.

TL-PA7027P KIT: Rychlý základ

Sada kompatibilní se zásuvkami standardu HomePlug AV2 zvládne vyvinout rychlost přenosu dat až do 1 000 Mb/s, což je více než dostatečné pro většinu domácích on-line aktivit. Součástí balení jsou i dva gigabitové porty, což znamená možnost tvorby zabezpečené kabelové sítě pro stolní PC, smart TV či herní konzole. Díky technologii Plug and Play si svoji powerline síť nastavíte bez komplikací za pouhých pár minut. Díky extra elektrické zásuvce v každém z powerline adaptérů v balení nepřijdete o žádnou zdířku pro napájení dalšího elektrického zařízení.

TL-WPA8631P/KIT: Vyšší průchodnost i jednotná mesh síť

Díky podpoře standardu AV1300 dokáže tenhle opakovač, respektive sada opakovačů dosáhnout maximální rychlosti do 1 300 Mb/s. Vytvoří také dvoupásmovou síť Wi-Fi AC1200, jejímž prostřednictvím lze přenášet data v pásmu 5 GHz do rychlosti 867 Mb/s a v pásmu 2,4 GHz do rychlosti 300 Mb/s.

Výhodou je také kompatibilita s technologií OneMesh společnosti TP-Link, díky které dokážou tyto powerline adaptéry vytvořit jednotnou meshovou síť ve spolupráci s routerem a dalšími síťovými produkty v domácnosti. Díky tomu je přechod s koncovými zařízeními mezi jednotlivými přístupovými body plynulý a internet se neseká.

K dalším podporovaným funkcím patří 2×2 MIMO pro několik simultánních připojení koncových zařízení při plné rychlosti, konfigurace Wi-Fi sítě jediným dotykem a automatická synchronizace Wi-Fi. Zásadní jsou také tři gigabitové porty pro nastavení kabelového připojení nebo extra elektrická zásuvka pro připojení dalších spotřebičů.

 

Vlastnosti TL-PA7027P KIT:

  • Kompatibilní se zásuvkami standardu HomePlug AV2 – vysoká rychlost přenosu dat dosahující 1 000 Mbit/s uspokojí veškeré nároky vašich online aktivit.
  • 2 gigabitové porty – adaptér poskytuje zabezpečenou kabelovou síť pro stolní počítače, chytré televize nebo herní konzole.
  • Technologie „Plug and Play“ – umožňuje nastavit síť Powerline během několika minut, takže rychlé a bezproblémové kabelové připojení může být ihned dostupné.
  • Dodatečná elektrická zásuvka – zajistí, aby žádná elektrická zásuvka nepřišla vniveč.
  • Patentovaný režim úspory energie – automaticky sníží spotřebu energie až o 85 %.

 

Vlastnosti TL-WPA8631P KIT:

  • Standard HomePlug AV2 – poskytuje ultra rychlé přenosy dat přes elektrické vedení až 1 300 Mbit/s
  • Dvoupásmová síť Wi-Fi AC1200 – zařízení rozšíří ultra rychlou dvoupásmovou Wi-Fi síť s rychlostí až 867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a až 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz.
  • OneMesh™ – společně s routerem podporujícím technologii OneMesh™ vytvoří jednotnou síť Mesh pro plynulé streamování, i když se pohybujete po domě.
  • 2×2 MIMO – vytvoří několik simultánních připojení, abyste měli k dispozici vyšší rychlosti a lepší stabilitu při přenosu dat přes elektrické vedení.
  • Konfigurace Wi-Fi jedním dotykem – jedním stisknutím tlačítka Wi-Fi zkopírujete název a heslo sítě ze svého routeru. Jakékoli změny nastavení se automaticky aplikují na celou síť Powerline.
  • Automatická synchronizace Wi-Fi – stisknutím tlačítka párování přidejte další opakovače signálu do sítě Powerline a jednotně synchronizujte parametry nastavení jako název SSID, heslo, časový plán Wi-Fi a plán LED pro všechna síťová zařízení.
  • Dodatečná elektrická zásuvka – elektrický proud ze zásuvky můžete využít k napájení dalších zařízení díky integrované zásuvce.
  • 3 gigabitové porty – nabízí přístup k zabezpečené kabelové síti stolním počítačům, chytrým televizím nebo herním konzolím.

Více informací o produktech naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/powerline/tl-pa7027p-kit/
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/powerline/tl-wpa8631p/
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/powerline/tl-wpa8631p-kit/