Pokrm, kterým doslova vykouzlíte úsměv na tváři každému milovníkovi dobrého masa. Šťavnatý kus krkovice s bramborou připravenou v popelu a grilovanou zeleninou. Celé jídlo bude ještě o level výš, pokud mu dopřejte fenomenální omáčku. A právě takovou vám doporučujeme. „Vomáčka“ cuketová od Martiny Papežíkové z Libereckého kraje získala pro svoji chuť a kvalitu ocenění Regionální potravina. Nelze než jen popřát dobrou chuť.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 80 minut

Náročnost: *

Ingredience:

800 g vepřové krkovice

6 stroužků česneku

0,2 l oleje

0,2 l černého piva

2 ks větvičky rozmarýnu

2 ks větvičky tymiánu

600 g brambor

80 g cukety

80 g lilku

80 g červené cibule

80 g žampionů

80 g barevné papriky

80 g mrkve

Dle chuti Vomáčka cuketová do Martiny Pepežíkové z Libereckého kraje

sůl, pepř, chili

Postup:

1. Krkovici nakrájíme na 200g plátky, rozklepeme a naložíme do oleje, soli, pepře, černého piva, rozmarýnu, tymiánů a 3 stroužků česneku. Marinujeme nejlépe přes noc. Následně krkovici grilujeme z obou stran přibližně 3 minut na rozpáleném grilu a dáváme pozor, aby bylo maso propečené.

2. Cuketu, lilek, cibuli, mrkev, žampiony, česnek a papriku osolíme, přidáme špetku tymiánu
a rozmarýnu a ogrilujeme.

3. Brambory omyjeme a vložíme do připraveného popela a grilujeme do měkka. Po vyjmutí brambory oloupeme.

4. Servírujeme s cuketovou omáčkou.