Jste zapřisáhlým milovníkem vynikajících salátů? Sbíhají se vám sliny, jakmile si představíte spojení čerstvého salátu a medu? Máte rádi nové a netradiční spojení chutí? Tak v tom případě pro vás máme tip, který se skvěle hodí ke grilovaným jídlům a který z vás udělá mistra v pohoštění přátel a rodiny. Salát je doplněný skvělým medem, který získal ocenění Regionální potravina. Řeč je o medu květovém – pastovém, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje. Nutno dodat, že jde o skvělou volbu.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g salátových listů

300 g brambor

200 g květáku

250 g cherry rajčat

50 g vlašských ořechů

1 lžíce medu květového – pastového z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje

1 lžíce oleje

výhonky řeřichy na posypání

citron

sůl a pepř

 

Postup:

1. Salátové listy omyjeme a důkladně osušíme. Květák očistíme, osolíme, opepříme potřeme olejem a zabalíme do alobalu a dáme grilovat do měkka. Brambory omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem, osolíme a dáme grilovat do zlatova.

2. Med zahřejeme k varu, přidáme nakrájené ořechy a necháme vychladnout.

3. Salátové listy smícháme s cherry rajčaty, grilovaným květákem, nakrájenými brambory a ořechy v medu. Hotový salát dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a posypeme výhonky ředkviček.