Jste zapřisáhlým milovníkem vynikajících salátů? Sbíhají se vám sliny, jakmile si představíte spojení čerstvého salátu a medu? Máte rádi nové a netradiční spojení chutí? Tak v tom případě pro vás máme tip, který se skvěle hodí ke grilovaným jídlům a který z vás udělá mistra v pohoštění přátel a rodiny. Salát je doplněný skvělým medem, který získal ocenění Regionální potravina. Řeč je o medu květovém – pastovém, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje. Nutno dodat, že jde o skvělou volbu.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Ingredience:
200 g salátových listů
300 g brambor
200 g květáku
250 g cherry rajčat
50 g vlašských ořechů
1 lžíce medu květového – pastového z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje
1 lžíce oleje
výhonky řeřichy na posypání
citron
sůl a pepř
Postup:
1. Salátové listy omyjeme a důkladně osušíme. Květák očistíme, osolíme, opepříme potřeme olejem a zabalíme do alobalu a dáme grilovat do měkka. Brambory omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem, osolíme a dáme grilovat do zlatova.
2. Med zahřejeme k varu, přidáme nakrájené ořechy a necháme vychladnout.
3. Salátové listy smícháme s cherry rajčaty, grilovaným květákem, nakrájenými brambory a ořechy v medu. Hotový salát dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a posypeme výhonky ředkviček.