Výkonný a praktický
Router Omada ER7212PC je vybavený dvoujádrovým 1,2GHz procesorem a pamětí 1 GB DDR3. Díky tomu dokáže zpracovávat obrovské množství dat v jediném okamžiku a obsluhovat všech 12 gigabitových portů. Vysoký výkon a flexibilitu zařízení poskytují až 4 WAN porty, z nichž dva jsou typu SFP a dva pro konektory RJ45, což je ideální řešení pro firmy s připojením k internetu přes více ISP poskytovatelů. Zároveň SFP porty přináší volbu připojení přes optický kabel. Takto lze rozložit zátěž (Load Balancing) mezi více poskytovatelů internetu nebo vytvořit záložní linky (Link Backup) v případě výpadku některé z konektivit. Zbylých osm gigabitových LAN portů RJ45 podporuje PoE+ napájení až 30 W na port dle standardu 802.3at. Celkový PoE výkon routeru je 110 W. Tím pádem je možné napájet přístupové body nebo IP kamery přímo z routeru, aniž by bylo třeba dokupovat PoE switch.

ER7212PC je díky svým kompaktním rozměrům 226 × 131 × 35 mm velice ergonomický a svou velikostí spíše připomíná knihu. Díky kovové schránce je však velmi robustní. Lze jej umístit na stěnu nebo jednoduše položit na stůl, přičemž se nemusíte obávat žádné hlučnosti, vzhledem k nepřítomnosti větráčků.

Ergonomický a bezpečný
Uživatelé preferují síťová řešení složená z co nejmenšího počtu zařízení, což dokládají i průzkumy. Tato skutečnost inspirovala i TP-Link při navrhování routeru. Model ER7212PC má navíc vestavěný Omada SDN kontroler pro centralizovanou správu až deseti přístupových bodů Omada (řada EAP) a dalších dvou switchů (z řady Smart nebo Managed switchů). Proto není potřeba kupovat další samostatný kontroler. Router i přístupové body je tak možné spravovat i vzdáleně pomocí mobilní aplikace Omada, která je dostupná zdarma. Toto řešení je nejenže praktické, ale šetří čas a další zbytečné náklady za hardware i software.

Router také spolehlivě ochrání vaše data. S vestavěným firewallem podporujícím IP‑MAC Binding, Flood Defense a Packet Anomaly Defense zabráníte široké škále možných útoků a zároveň zabezpečíte data před možným únikem. Lze také zakázat přístup na určité webové stránky.

Jednoduchý a všestranný
Model ER7212PC je velice jednoduchým, ale zároveň inteligentním řešením, jak provozovat firemní síť. Umožňuje spravovat všechna zařízení současně z jednoho rozhraní ve webovém prohlížeči nebo v mobilní aplikaci. Některé operace umí zautomatizovat, například restartování či aktualizace, stejně tak lze zvolit, jaká bude posílat e-mailová upozornění související s bezpečnostními výstrahami.

V neposlední řadě musíme zmínit podporu několika VPN protokolů včetně OpenVPN, IPSec, PPTP a L2TP v režimech server i klient. VPN nabízí bezpečné propojení poboček nebo zabezpečený vzdálený přístup k vaší interní síti.