Polévky

Obrázek

Polévky proti jarní únavě

„Polévka je grunt,“ říkávaly naše babičky a měly pravdu. Málokterý pokrm má tolik variant – vývary, krémové nebo zeleninové polévky, polévky z luštěnin nebo hub a mnoha dalších ingrediencí dle chuti a libosti. Dokáže zahřát a v některých případech dokonce nahradí oběd nebo večeři. Polévka z kvalitních surovin je zdrojem vitamínů, vlákniny a minerálních látek, a proto nechybí prakticky v žádném jídelníčku na světě. V chladném ročním období je navíc vhodnější konzumovat uvařenou zeleninu z polévky než v salátu, který náš organismus zbytečně ochladí.
Obrázek

Projekt Zrozeno v EU vám přináší sytou rybí polévku

Rybí polévka
Obrázek

Krémová dýňová polévka

Dýni oškrábu, odstraním semínka a dužinu nakrájím na menší kostky - zhruba 2-3 cm velké. V hrnci rozehřeji máslo, přidám nakrájenou cibuli a česnek, zhruba 2-3 min osmažím. Pak přidám pokrájenou dýni a společně ještě 2-3 minuty smažím. Poté přileji vývar a nechám dusit 20 minut, dokud dýně nezměkne. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, který ještě zjemníme smetanou, kterou necháme zhruba 2 minuty ještě provařit. Poté dochutíme solí a pepřem.
Obrázek

Špenátovo-hrášková polévka

V hrnci rozpálíme olivový olej, osmažíme na něm cibuli a česnek. Vlijeme vývar a přivedeme ho k varu. Vsypeme hrášek a vaříme 2-3 minuty...
Obrázek

Bramboračka se sušenými hříbky

Zeleninu si očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Hřiby si namočíme. Do hrnce dáme máslo a nakrájenou cibulku. Osmahneme, přidáme hladkou mouku, znovu osmažíme, přidáme 1ČL mleté papriky a zalejeme zeleninovým vývarem...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace