Život v rychlém pruhu s Wi-Fi 6

Technologie Wi-Fi 6 posune každou síť o příčku výše. Stabilní, výkonné a vysokokapacitní internetové připojení je v současné době nutností nejen ve firmách, ale i v domácnostech. Dostat však bez kabelů kvalitní signál tam, kam je třeba, může být obtížněji proveditelné. S výkonným extenderem Mercusys ME70X se ale přání mění v realitu. Stačí jej zapojit do zásuvky v dosahu stávající sítě, jednoduše nastavit jedním stisknutím tlačítka WPS, a pak už si jen vychutnávat rychlost až 1 201 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz, což stačí na bezproblémové streamování obsahu ve vysokém 4K rozlišení i pro hraní online her.

Dvě nastavitelné antény dokáží rozšířit pokrytí stávajícího routeru i do míst, kam Wi-Fi signál bez extenderu nedosáhne. Typicky jde o vzdálené rohy v interiéru nebo místnosti v prvním podlaží rodinného domu. Nový model je navíc zpětně kompatibilní i s předchozími generacemi Wi-Fi, takže jej lze využívat pro všechna zařízení připojující se k internetu.

Adaptivní extender s pokročilými funkcemi

Mercusys ME70X je navíc zcela adaptivní. Automaticky vybírá nejlepší cestu k routeru a uživatel se tak nemusí o nic víc starat a může v klidu využívat své připojení. Náročnější uživatelé jistě ocení i možnost vestavěného režimu dvoupásmového přístupového bodu pomocí ethernetového kabelu. Lze využít i ethernetové připojení pro rychlé stolní počítače, herní konzole nebo IPTV.

Designově povedenému modelu dominují dvě antény, na pravé straně extenderu je umístěno tlačítko WPS/reset a port pro ethernetový kabel. Na čele svítí indikátor signálu. Pokud je světlo zelené, je extender umístěn na správném místě. Červená barva značí slabý nebo žádný signál a je potřeba lepšího umístění.

Síť lze snadno spravovat pomocí volně dostupné aplikace pro mobilní zařízení s Androidem a iOS. V jejím rozhraní lze ovládat i další chytré produkty od společnosti Mercusys.

 

 

 

Klíčové vlastnosti Mercusys ME70X:

 

  • Podpora nejnovějšího standardu Wi-Fi 6
  • Dvoupásmové připojení s rychlostí až 1800 Mb/s (1 201 Mb/s v pásmu 5 GHz, 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz)
  • Možnost kabelového gigabitového připojení
  • Režim dvoupásmového přístupového bodu
  • Snadné nastavení
  • Jednoduchá správa pomocí aplikace
  • Spolupráce s libovolným routerem