Pryč je doba nespolehlivého a pomalého internetu. S Wi-Fi 6 je síť dokonale propustná, stabilní a efektivní, což jsou pro moderní domácnosti využívající zařízení internetu věcí přesně ty vlastnosti, které potřebují. Někdy ale může být potíž pokrýt kvalitním signálem celý požadovaný prostor. A přesně proto Mercusys přichází s dvoupásmovým mesh systémem Halo H60X s rychlostí až 1500 Mb/s.

Systém dvou vzájemně komunikujících jednotek, které mezi sebou automaticky přepínají, když se uživatelé s chytrými zařízeními pohybují po domě, dokáže pokrýt až 350 m². V tomto prostoru se mobilní zařízení s internetem připojují k nejrychlejšímu uzlu, aniž by musel uživatel očekávat výpadky nebo pomalé načítání.

Mesh systém Halo H60X je vybaven vylepšenými zesilovači signálu. Podporuje technologii Beamforming, která soustředí síly bezdrátového signálu přímo k používaným zařízením a automaticky vybírá tu nejlepší trasu s ohledem na stabilitu sítě.

S technologiemi OFDMA a MU-MIMO dokáže systém připojit více jak stovku zařízení současně. Síť je tak naprosto efektivní a uživatelé mohou surfovat po stránkách, stahovat objemná data, streamovat či hrát online hry. To vše současně a bez jakýchkoliv omezení. Funkce BSS Color navíc eliminuje signály sousedních sítí a zamezuje tak rušení, které by mohly způsobit.

Jednotka H60XR, která funguje jako router pro přístup k internetu, je vybavena třemi WAN/LAN porty. Satelit H60XS pak disponuje dvojicí gigabitových LAN portů. Sadu lze doplňovat dalšími jednotkami řady Halo H.

Nastavení a správa mesh systému probíhá jednoduše pomocí volně dostupné aplikace MERCUSYS. Uživatelé bez jakéhokoliv technického know-how systém sami nastaví během několika minut podle pokynů v aplikaci. Není tak třeba žádné složité čtení obsáhlého manuálu. Stejně tak jednoduše lze kontrolovat stav připojených zařízení, spravovat síť pro hosty či vytvářet uživatelské profily. K dispozici je i robustní rodičovská ochrana s možností časových limitů, blokací nevhodných stránek či pozastavení připojení k internetu.

 

 

Klíčové vlastnosti Mercusys Halo H60X:

 

  • Podpora standardu Wi-Fi 6
  • Dvoupásmové připojení s rychlostí až 1500 Mb/s (1 201 Mb/s v pásmu 5 GHz, 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz)
  • Pokrytí až 350 m²
  • Připojení pro více jak 100 zařízení
  • Technologie Beamforming pro eliminaci zón bez signálu
  • Technologie MU-MIMO a OFDMA pro zvýšení kapacity sítě
  • Funkce BSS Color pro eliminaci okolních signálů
  • Možnost kabelového gigabitového připojení
  • Režim dvoupásmového přístupového bodu
  • Snadné nastavení a jednoduchá správa pomocí aplikace