Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Kváskový celozrnný chléb
Chceme-li kynutí urychlit, přidáme malý kousek droždí. Těsto pak kyne 1 až 2 hodiny. Jeho objem se zvětší aspoň o polovinu.
Budeme potřebovat
250 g pšeničné mouky hladké
250 g pšeničné mouky celozrnné
250 g žitné mouky chlebové (lépe celozrnné)
225 g domácího žitného kvásku
1PL soli, kmín
150 ml vody
Postup přípravy
Mouky smícháme ve větší nádobě a dobře promícháme. Do důlku uprostřed vlijeme domácí kvásek, sůl a vlažnou vodu v takovém množství, abychom vypracovali pružné polotuhé těsto.
Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 24 hodin.
Vykynuté těsto rozdělíme na válu na dvě části a vytvoříme bochník. Necháme ho kynout na plechu nebo v ošatce ještě asi hodinu.
Předehřejeme troubu na nejvyšší teplotu a bochník vyklopíme na pomoučený nebo tukem vymazaný plech a vsadíme do trouby na prostřední lištu.
Troubu zpočátku neotvíráme. Po 10 až 15 minutách stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme 40 až 50 minut.
Vyjmeme z trouby a potřeme vodou. Zabalíme do plátěného ubrousku a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne a teprve pak chléb krájíme.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace