Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Hrnkové houskové knedlíky
Knedlíky jsou vhodná příloha nejen k pečenému masu se zelím.
Budeme potřebovat
- 5 rohlíků
- 2 hrnky hrubé mouky (1 hrnek = 250 ml)
- 2 hrnky mléka (1 hrnek = 250 ml)
- 4 vejce
- 1 lžička soli
- máslo na vymazání hrnků
- petrželová nať
Postup přípravy
- Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky a necháme je mírně zaschnout – okorat, klidně i půl dne.
- Osolenou mouku rozmícháme s mlékem, žloutky a nadrobno nasekanou petrželkou.
- Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do připravené směsi z mouky.
- Nakonec lehce přimícháme kostičky z rohlíku a touto směsí plníme vymazané hrníčky do 2/3.
- Naplněné hrnečky vložíme do hrnce a zalijeme vodou do výšky půlky hrníčků.
- Počkáme, než nám začne vařit voda a poté hrnec přikryjeme pokličkou.
- Vaříme přibližně 25 minut, hrníčky poté necháme ještě 5 minut stát v hrnci s horkou vodou - díky tomuto kroku nám půjdou knedlíky lépe vyklopit.
- Knedlíky krájíme nití na tenká kolečka.
- Knedlíky jsou vhodná příloha nejen k pečenému masu se zelím
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz