Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Bramborová kaše se smetanou a máslem
Do vroucí osolené vody vložíme očištěné a oškrábané brambory. Vaříme je do měkka. Až jsou brambory měkké, slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a necháme aspoň 5 minut pod pokličkou odpočinout...
Budeme potřebovat
- 4 porce:
- 1 kg brambor
- 100 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka (nebo dle potřeby)
- Sůl
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody vložíme očištěné a oškrábané brambory. Vaříme je do měkka.
- Až jsou brambory měkké, slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a necháme aspoň 5 minut pod pokličkou odpočinout.
- Potom přidáme vlažnou smetanu a vyšleháme mixérem. Kaše bude tužší, proto ji naředíme teplým mlékem a znovu vymixujeme do hladka.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz