Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Rajská polévka se špeclemi
Polévku podáváme v hlubokém talíři nebo misce s lžičkou zakysané smetany a nastrouhaným parmezánem.
Budeme potřebovat
- 1 rajská pasta, nebo protlak
- 1 plechovka italských loupaných rajčat
- Nové koření
- Černé koření celé
- Bobkový list
- Sůl
- Hladká mouka
- Hnědý cukr
- Zeleninový vývar
- Hladká mouka
- Kysaná smetana
- Parmezán
- 50 g másla
- Špecle: 1 vejce, polohrubá mouka, sůl
Postup přípravy
- Do hrnce si dáme rozehřát máslo, přidáme 2 PL hladké mouky a připravíme jíšku. Až nám jíška trochu ztmavne, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a pastu nebo protlak.
- Všechno společně orestujeme, přidáme rajčata z konzervy a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme sůl a hnědý cukr. Polévku aspoň 20 minut povaříme.
- Špecle připravíme tak, že si rozklepneme vajíčko, přidáme sůl a polohrubou mouku přisypáváme jenom po malých lžičkách a mícháme. Těsto nesmí být tuhé, musí z lžíce stékat.
- Po 20 minutách, pomocí síta na halušky, protlačte těsto na špecle přímo do polévky.
- Až budou špecle uvařené, vyplavou na povrch a polévku můžeme stáhnout ze sporáku. Doporučuji ochutnat, popřípadě dochutit solí nebo cukrem.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz