Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Francouzská pórková polévka s bramborem a smetanou
Polévku můžete servírovat v hlubokém talíři nebo v misce. Lze přidat opečené krutóny.
Budeme potřebovat
- 1 ks pórku
- 3 ks brambor
- 1 l zeleninového vývaru nebo redukce (domácí zmražená)
- 100 ml smetany 33%
- Máslo
- Sůl
- Bílý pepř
Postup přípravy
- Do rozehřátého hrnce si dáme máslo, necháme ho rozpustit, potom do něj přidáme umytý nakrájený pórek, orestujeme a zalijeme ho zeleninovým vývarem.
- Očištěné brambory nakrájíme na vetší kostky a přidáme je do polévky. Přidáme sůl a bílý pepř.
- Všechno spolu povaříme doměkka (pokud jste přidali hodně zeleninového vývaru, klidně ho trochu z polévky odlejte). V hrnci by měli být asi 2 cm tekutiny nad zeleninou, jinak byste měli polévku velmi řídkou a my chceme dosáhnout jemné krémové konzistence.
- Potom celou polévku rozmixujte tyčovým mixér, úplně do hladka. V průběhu mixování přidejte do polévky oříšek másla, polévka tak zhoustne a bude se tvořit krásná pěna.
- Následně vraťte polévku na sporák, přidejte smetanu a nechte polévku jenom jednou probublat a stáhněte ji ze sporáku.
- Po přidání smetany polévku už nevaříme.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz