Brokolicový krém se špeclemi a krutóny
Krém servírujeme horký, s kapičkou smetany a opečenými krutóny.
Budeme potřebovat
- 1 brokolice
- 2 brambory
- 1 Bio bujón
- Sůl
- Pepř
- 100 ml smetany 33%
- 1 ks vejce
- 2 PL polohrubé mouky
- Toastový chléb
- Muškátový květ
- 1 l vody
Postup přípravy
- Brokolici si očistíme, umyjeme, rozebereme na růžičky, zalejeme studenou vodou, přidáme očištěné, na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme bujón a přivedeme k varu.
- Vaříme do té doby, než bude zelenina měkká. Vodu slejeme, ponecháme pouze 1/3 vody a polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
- Připravíme si těstíčko na špecle a to tak, že do misky si rozklepneme vejce, přidáme sůl, polohrubou mouku a vše promícháme.
- Po rozmixování vrátíme krém na sporák, přidáme smetanu, muškátový květ a přes velké sito protlačíme těsto na špecle do krému.
- Polévka je hotová tehdy, až špecle vyplavou na povrch.
- Toastový chléb si nakrájíme na kostičky a na panvičce opečeme na sucho.
Těsto na špecle má být tekutější konzistence. Přes velké síto na halušky by mělo protéct.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz