Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Hráškový krém s uzeným masem a krutony
Hráškový krém servírujeme s kousky uzeného masa z žeber,opečenými krutony a kapkou smetany.
Budeme potřebovat
- 400 g zeleného hrášku mraženého nebo čerstvého
- 500 g uzených vepřových žeber
- 1/2 dcl 31% smetany
- Sůl, bílý pepř, celé černé koření
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- Bílý toastový chléb
Postup přípravy
- Do hrnce si vložíme umytá žebra, zalijeme 1 l studené vody, přidáme sůl, celé černé koření, přivedeme k varu a vaříme dokud není maso měkké.
- Až je maso měkké, stáhneme ze sporáku, maso vybereme z hrnce a obereme od kosti. Vývar si scedíme přes jemné sítko.
- Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit, přidáme mouku, osmahneme, připravíme světlou jíšku a zalijeme 700 ml vývaru z žeber.
- Přidáme hrášek, sůl, bílý pepř a vaříme do měkka.
- Až je hrášek měkký, polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Pro hladší konzistenci můžeme ještě propasírovat přes jemné sítko.
- Polévku vrátíme na sporák, přidáme 1/2dcl smetany, necháme jednou probublat a stáhneme ze sporáku.
- Chléb si nakrájíme na kostičky a opražíme na sucho na pánvi do křupava.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz