Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Dušené vepřové ledvinky, houskový knedlík
Podáváme s houskovým knedlíkem LÁZNIČKA připraveným v páře dle návodu.
Budeme potřebovat
- 800 g vepřových ledvinek
- 2 cibule
- 100 gramů slaniny
- 1 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř, kmín, mletá paprika
- Vývar
- Hladká mouka
- 1 houskový knedlík LÁZNIČKA (750 gramů)
Postup přípravy
- Ledvinky omyjeme, podélně rozřízneme a odstraníme pečlivě vnitřní bílé části. Pak je dvakrát propláchneme vroucí vodou a naložíme přes noc do mléka, abychom se zbavili zápachu.
- V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme slaninu, kterou rozškvaříme, pak nakrájené ledvinky, chvilku restujeme, dochutíme kmínem, pepřem, paprikou, nasekaným česnekem a po vyrestování zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
- Když jsou ledvinky měkké, osolíme je a vše zahustíme moukou s vodou (nebo klasickou jíškou). Důkladně provaříme.
Pro 4 osoby
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička