Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Vepřová panenka s fazolkami
Maso si umyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a jemně vmasírujeme do masa.
Do většího hrnce si dáme vodu, osolíme, přivedeme k varu, vložíme umyté a očištěné fazolové
Budeme potřebovat
- 800 g vepřové panenky
- Sůl
- Pepř
- Bylinkové máslo
- Olivový olej
- 600 g fazolových lusků
- 50 g másla
Postup přípravy
- Maso si umyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky. Lehce zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a jemně vmasírujeme do masa.
- Do většího hrnce si dáme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vložíme umyté a očištěné fazolové lusky.
- Povaříme zhruba 2 minuty, scedíme a okamžitě vložíme do ledové vody. Necháme 2 minuty chladit, potom je vyndáme.
- Zapneme si troubu na 180°C. Na sporáku si necháme rozehřát pánev, maso opečeme z každé strany zhruba 1 minutu.
- Poté dáme na každý špalíček kousek bylinkového másla a vložíme do trouby na 5 minut. Po 5 minutách, vybereme z trouby, přiklopíme a necháme 5 minut odpočinout.
- Dáme si do další pánve máslo, necháme rozpustit, přidáme fazolky, osolíme, opepříme, lehce prohodíme, aby se ohřály a stáhneme ze sporáku.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz