Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Zajíc na smetaně
Podáváme s domácím houskovým knedlíkem nebo s výborným houskovým knedlíkem Láznička a zdobíme rybízovou zavařeninou či brusinkami a smetanou. Zajíc je nejlepší druhý den.
Budeme potřebovat
- 1 kg zajíce
- 200 gramů špeku
- 2 menší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 menší petržel
- 1/6 menšího celeru
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 jalovčinek
- 0,5 litru zvěřinového vývaru
- sůl, pepř, tymián, citron, cukr
- 250 ml 30% smetany
- hladká mouka
- 1 lžička rybízové zavařeniny
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
Postup přípravy
- Zajíce naporcujeme a jednotlivé porce důkladně nasolíme, opepříme a protkneme klínky slaniny. Zprudka opečeme na sádle.
- Do výpeku vložíme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, koření a necháme zezlátnout.
- Pak přidáme rybízovou zavařeninu, 1/4 nakrájeného citronu, cukr, podlijeme vývarem, vrátíme maso a dusíme do měkka.
- Měkké maso vyjmeme a omáčku propasírujeme (v případě potřeby jí můžeme zahustit máslovou jíškou).
- Omáčku zjemníme smetanou, provaříme a dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Uvedené množství vystačí na 4 porce.
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička