Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Z uvedeného množství vytvoříme 12-16 knedlíků.
Budeme potřebovat
- 1 kg brambor
- 1 žloutek
- 2 vejce
- 300 gramů dětské krupičky
- Sůl
- 400 gramů pečeného uzeného
- 4 větší cibule
- 600 gramů kysaného zelí
- 100 gramů špeku
- sádlo
- sůl, cukr, kmín, pepř, strouhanka
- 1 syrová brambora
Postup přípravy
- Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a na jemno nastrouháme.
- Přidáme jedno vejce, jeden žloutek, sůl a vytvoříme těsto, které vyválíme do válce, z něhož krájíme plátky.
- Každý plátek rozmáčkneme v dlani a doprostřed dáme směs z nasekaného uzeného masa, vejce, smažené cibulky, pepře, strouhanky, muškátového oříšku.
- Vytvoříme kouli. Knedlíky zavařujeme v osolené vodě asi osm minut podle velikosti. Mastíme sádlem.
- Na troše sádla rozškvaříme špek, pak přidáme cibuli, propláchnuté zelí, kmín, vodu, sůl a dusíme do měkka.
- Když je zelí měkké, dochutíme cukrem, a do zelí nastrouháme jednu syrovou bramboru. Provaříme.
- Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, kterou podáváme ke knedlíkům.
Recept uveden na 4 porce
Fotografie a recept: Hana Trnková
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička