DOPORUČUJEME
Domácí játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Grilovaná kukuřice
Inspiruj se, jak správně grilovat zeleninu.
Budeme potřebovat
- kukuřice (kusy dle počtu strávníků)
- olivový olej
- sůl
- máslo
- černý a zelený pepř
Postup přípravy
- Kukuřice dáme na 10-15 minut povařit do osolené vody.
- Po okapání a osušení je potíráme olivovým olejem a grilujeme přibližně 10 minut na rozpáleném grilu.
- Kukuřice musíme často otáčet a pomazávat olejem, ať se nám nepřipálí.
- Z másla a podrceného pepře si utřeme pěnu a touto směsí je natíráme po sundání z grilu.
Také si můžeme na grilu připravit více druhů zeleniny jako přílohu k masu. Velice chutná je grilovaná cibulka, kterou pouze vložíme na gril a párkrát potřeme olivovým olejem proti připálení.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz