Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Játrová paštika
500 g kuřecí játra,
2 stroužky česneku,
250 g másla, 1 ks cibule,
80 ml smetany, 1 lžíce sádla,
sůl, drcený kmín, mletý černý pepř,
bylinky provensálské
Pečená medovo-česneková kuřecí křidýlka se zeleninou a dipy
Až je maso upečené, naservírujeme ho na servírovací podnos společně s čerstvou nakrájenou zeleninou, salátem, beraními rohy a dipy.
Budeme potřebovat
1 kg kuřecích křidýlek
0,5 dcl oleje
2 stroužky česneku
1 PL medu
sůl, pepř
1 citrón
1 ČL sojové omáčky
mrkev, řapíkatý celer, paprika... (jakákoliv zelenina jako příloha)
beraní rohy
salát (rukola, polníček,...)
Dip z modrého sýra:
50 g modrý sýr
černý pepř mletý
3 PL zakysané smetany
Dip americký:
2 PL majonézy
2 PL kečupu
sůl, pepř
Postup přípravy
Maso si umyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu a to tak, že smícháme olej, prolisovaný česnek, med, sójovou omáčku, šťávu z citronu, sůl a pepř.
Maso si dáme do mísy, zalejeme ho marinádou, pořádně rukama vmasírujeme marinádu do masa, přikryjeme fresh folií a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.
Po 2 hodinách maso přeložíme na pekáček, podlejeme troškou vody a pečeme při 180°C do křupava z obou stran.
Sýrový dip si připravíme tak, že ponorným mixérem rozmixujeme do hladka modrý sýr, přidáme zakysanou smetanu a pepř. Přendáme do servírovací mističky a dáme chladit.
Americký dip si připravíme tak, že majonézu, kečup, sůl, pepř si smícháme, vložíme do servírovací mističky a dáme chladit.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace