Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Koprová omáčka
V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem. Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20 minut, potom přidáme smetanu, necháme jednou probublat a přecedíme do čistého hrnce přes hustý cedník. V rendlíku si svaříme ocet a spaříme nasekaný kopr, který potom scedíme. Kopr přidáme do omáčky, omáčku dochutíme, solí, octem a cukrem...
Budeme potřebovat
- 100 g másloa
- 100 g hladké mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvý kopr
- ocet
- sůl
- 1dcl mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- cukr krystal
Postup přípravy
- V hrnci si necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a mlékem.
- Omáčku mícháme a vaříme zhruba 20 minut, potom přidáme smetanu, necháme jednou probublat a přecedíme do čistého hrnce, přes hustý cedník.
- V rendlíku si svaříme ocet a spaříme nasekaný kopr, který potom scedíme.
- Kopr přidáme do omáčky, omáčku dochutíme solí, octem a cukrem.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz