Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Rajská omáčka s perníkem, vařený hovězí krk, houskový knedlík
Podáváme s výborným houskovým knedlíkem Láznička.
Budeme potřebovat
- 700 g hovězího krku
- voda
- 1 cibule
- 4 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- sůl
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 ks bobkového listu
- Na omáčku:
- několik čerstvých rajčat
- 150 g perníku na strouhání
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 cibule
- 1 l hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- 3 ks nové koření
- 3 ks kuličky pepře
- 2 ks bobkový list
- 2 ks hřebíček
- cukr
- malá lžička skořice mleté
- 200 g rajského protlaku
Postup přípravy
- Maso vložíme do vroucí vody s daným kořením a očištěnou zeleninou. Vaříme přes 2 až 3 hodiny do měkka.
- Vývar použijeme do omáčky, zbytek na polévku.
- OMÁČKA: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, orestujeme, pak přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku, kterou rozředíme vývarem, a stále mícháme.
- Přidáme rajský protlak, pokrájená rajčata, nastrouhaný perník, všechno dané koření a za stálého míchání vaříme asi 20 minut
- Kdo má rád, dosladí cukrem. Nakonec omáčku scedíme.
Hrudek se nemusíme obávat, budeme pak cedit.
Fotografie a recept: Romana Langerová
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička