Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Domácí želé bonbóny
Odměříme si 100 ml ovocné šťávy a smícháme ji s vymačkanou šťávou z citrónu, vsypeme želatinu a přidáme špetku soli, takto vzniklou směs promícháme a necháme chvíli odstát...
Budeme potřebovat
- 250 ml ovocné šťávy (doporučujeme 100% ovocnou šťávu, džus či šťávu z kompotu)
- 1 citrón
- 250 ml třtinového cukru (lze použít i bílý cukr)
- 3 balíčky želatiny
- špetku soli
Postup přípravy
- Odměříme si 100 ml ovocné šťávy a smícháme ji s vymačkanou šťávou z citronu, vsypeme želatinu a přidáme špetku soli, takto vzniklou směs promícháme a necháme chvíli odstát.
- Během té chvíle si zbývající šťávu ohříváme na mírném plamenu, přidáme cukr a za stálého míchání rozpustíme cukr.
- Jakmile nám směs dosáhne bodu varu, odstavíme ji a přilijeme ji do připravené směsi s želatinou, vše důkladně promícháme.
- Důkladně promíchanou směs necháme vychladnout, nalijeme ji do připravených formiček nebo na plech.
- Vzniklé želé necháme vychladit v lednici, dokud nebudeme mít tuhou konzistenci, po zatuhnutí vyklopíme z formiček, či nakrájíme kostičky z placky na plechu a můžeme obalit v cukru.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz