Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Borůvkové knedlíky se žahourem a zakysanou smetanou
Podáváme se žahourem, pribiňákem a zdobíme šlehačkou.
Budeme potřebovat
- ¾ kila borůvek
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička pudinku
- 1 citrón
- ½ lžičky mletého perníkového koření
- máslo
- 2 pribiňáky
- šlehačka
- 12 borůvkových knedlíků Láznička (4 balení)
Postup přípravy
- V kastrolu se silným dnem necháme zkaramelizovat cukr, pak přidáme borůvky, perníkové koření a citronovou šťávu.
- 20 minut vaříme. Zahustíme pudinkem.
- Knedlíky ohřejeme v páře dle návodu.
Pro 4 osoby
Recept a foto: Hana Trnková a Tomáš Mika
Tento recept dodaly Knedlíky Láznička, s.r.o.
Dokonalá chuť zaručena s Knedlíky Láznička