Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Sezamové preclíky
V připravené míse si smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, 200 ml piva, olej a žloutek. Vzniklou směs důkladně smícháme vařečkou, po spojení všech ingrediencí rukama hněteme na lehce pomoučněné pracovní desce, dokud těsto není hladké a nelepí se nám...
Budeme potřebovat
- 250 ml piva
- 100 ml oleje
- 1 žloutek
- 450 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 bílek (na potření preclíků)
- sezamové semínko
Postup přípravy
- V připravené míse si smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, 200 ml piva, olej a žloutek, vzniklou směs důkladně smícháme vařečkou.
- Po spojení všech ingrediencí rukama hněteme na lehce pomoučněné pracovní desce, dokud těsto není hladké a nelepí se nám.
- Po uhnětení těsta jej necháme cca hodinu v míse a teplém prostředí kynout, vykynuté těsto znovu přepracujeme a rozdělíme na 3 díly, které postupně zpracujeme, díl těsta na pomoučněné pracovní desce vytvarujeme do válečku o přibližném průměru 5 cm.
- Připravené válečky rozkrájíme na 1,5 cm široké kousky, z kterých rukama vytvarujeme delší a tenčí válečky.
- Z těchto vzniklých hadů tvarujeme preclíky a klademe je na plech s pečícím papírem, preclíky na plechu potřeme vyšlehaným bílkem s pivem a sypeme sezamovými semínky.
- Preclíky necháme přibližně půl hodiny kynout na plechu, poté je pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 minut, hotové preclíky musí mít zlatou barvu.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz