Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Creme Brulee
Nechte creme brulee dobře vychladit a teprve potom opečte kůrčičku z cukru. Mrkněte na náš kanál jak na to!
Budeme potřebovat
400 ml smetany (31-40%)
7 lžiček cukru
3 žloutky
vanilkový lusk
lesní ovoce (jako ozdoba)
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 150 °C. V misce utřeme tři žloutky a 7 lžiček cukru, do hladké a krémové konzistence.
V hrnci zahřejte smetanu pod bodem varu (asi 80 °C), odstavíme a smícháme s krémem.
Poté vrátíme zpět ohřívat na mírném ohni, 7-8 minut. Opět se nesmí vařit. Počkejte, dokud krém nezanechává skvrny na zadní stranu lžíce!
Naplňte krém do zapékacích mističek, zhruba do 3/4, vložte ji do trouby v plechu a ten zalijte horkou vodou aby se krém nespálil při pečení, vodní lázeň by měla dosahovat do půlky mističek.
Pečeme 25-30 minut, dokud krém nezhoustne.
Pak krém necháme chladit v lednici po dobu 4-5 hodin.
Krém posypeme cukrem a hořáčkem zahřejeme na karamel.
Vychutnejte si lahodnou chuť creme brulee!
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace