Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Hot Dog trochu jinak - Corn Dog
TIP: Pokud těstíčko na párcích nedrží, jednoduše ho ještě trošku promixujeme tyčovým mixérem a přidáme případně mouku.
Budeme potřebovat
6 párků
1 středně velké vejce
200 ml mléka
200 g mouky
150 g kukuřice sterilované
2 lžičky prášku do pečiva
sůl
pažitka (nemusí být)
Postup přípravy
V jedné misce smícháme vejce a mléko dohromady, v druhé misce mouku, sůl, prášek do pečiva.
Nalijeme mléko s vejcem do druhé misky a pomalu promícháme, poté přidáme rozmixovanou kukuřici (měla by být rozmixovaná na jemno), na závěr přidáme posekanou pažitku. Těsto necháme 30 minut odpočívat.
Připravíme párky - napíchneme na špejli a obalíme v mouce.
Po 30 minutách, co těsto odpočívalo, si rozehřejeme olej - kolem 180 stupňů buď ve friťáku a nebo ve větším kastrůlku, aby tam párky mohly plavat.
Těstíčko si přendáme do vysoké sklenice, kde se párky nejlépe namáčí a ihned smažíme, zhruba 3 minuty po každé straně, aby bylo těstíčko okolo zlatavé a křupavé a uvnitř vláčné.
Dozdobíme hořčicí, kečupem, co máme rádi a ihned podáváme ještě teplé a křupavé.
Tento recept a video dodal Creative Kitchen Food channel
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace