-
Jahody Vám vydrží čerstvé až dva týdny, pokud je opláchnete v roztoku octa a vody v poměru 1:10 (tedy díl octa a deset dílů vody). Nemusíte se bát, jahody nebudou po octu zapáchat.
-
Rajčata můžete skladovat až dva týdny mimo lednici. Ovšem závisí na vyzrálosti rajčat. Pokud chcete, aby dozrála rychleji, dejte je do pytlíku z papíru společně s jablkem. Jablka uvolňují ethen a tento plyn urychluje dozrávání plodů.
-
Pokud při skladování jablek objevíte přinejmenším jeden nahnilý kus, ihned jej odstraňte, protože i pouhý dotyk může způsobit nakažení dalších jablek.
-
Hlávkový salát zůstane v dobrém stavu o týden déle, pokud ho zabalíte do průhledné fólie společně s papírovým ubrouskem, který zabrání uvadání salátu, tím že pohltí vlhkost.
-
Ukládáním potravin do sklěněných nádob prodloužíte jejich trvanlivost. Potraviny ve skle vydrží déle ve srovnání s dobou, kterou vydrží v plastových nádobách.
-
Potřete tvrdý sýr trochou másla a docílíte toho, že se nevysuší.
-
Pokud uschováte brambory společně s jablky, zabráníte klíčení brambor.
-
Skladování brambor společně s cibulí způsobuje rychlejší zkázu cibule.
-
Pokud cibuli uložíte do punčoch a uděláte mezi nimi uzel, můžete takto uchovanou cibuli skaldovat až osm měsíců.
-
Obvázáním konců trsu banánů průhlednou potravinářskou fólií můžete prodloužít jejich životnost až o pět dnů.
-
Houby uchovávejte v pytlících z papíru. Neztratí chuť a nezměknou na rozdíl od hub v igelitových taškách.
-
Starejte se o chřest, jako by byl kytice a zůstane čerstvý sedm dní. Zbavte ho stonků, postavte do sklenice s vodou a zakryjte ho igelitovým pytlíkem.
Doufáme, že naše tipy pro Vás budou užitečné.