Trend nezaměstnanosti v posledních letech lítá nahoru a dolů. V loňském roce jsme v České republice zaznamenali rekordně nízký počet lidí bez práce. Letos je trend opačný, a to díky pandemii koronaviru, která se nás dotkla jak zdravotně, tak ekonomicky. Jestliže se vás týká ztráta zaměstnání, rekvalifikační kurz účetnictví vám nastartuje novou kariéru.

 

Kurz účetnictví pro nezaměstnané i maminky na mateřské

 

V nelehké době není času nazbyt a prostor na experimenty. Vsaďte na jistotu a povolání, které má před sebou zářivou budoucnost. Současným trendem je digitalizace a nahrazení pracovní síly stroji a počítači. Faktury vám vytvoří chytré programy, ale práce účetní nebude nikdy plně nahrazena. Číselné výstupy, za které nesou firmy velkou míru zodpovědnosti, budou vyžadovat vždy zpětnou kontrolu od fyzické osoby.

 

V čase ekonomického úpadku stojí za to popřemýšlet o tom, jakou profesi má smysl do budoucna vykonávat, co vás bude bavit a zároveň uživí vás i vaši rodinu.

 

Práce účetní na zkrácený úvazek při home officu

 

Ani časově náročná práce účetní nemusí být vykonávaná na plný úvazek od rána do večera. Jestliže si najdete práci jako mzdová účetní či jako hlavní účetní malé firmy, zvládnete ji klidně i na zkrácený úvazek. To se může hodit třeba maminkám s malými dětmi nebo při péči o blízkou osobu z důvodu stáří či dlouhodobé nemoci.

 

A jak si najít vhodný kurz účetnictví v blízkosti vašeho bydliště? Vyzkoušejte vyhledávač rekvalifikačních kurzů, v něm stačí zadat do vyhledávacího pole např. kurzy účetnictví Brno nebo rekvalifikační kurzy Jihlava, a hned uvidíte nabídku kurzů seřazených podle nejbližších termínů.

 

Nešla vám ve škole matematika? Nevadí, jedná se o jednoduché výpočty, žádné složité matematické vzorce. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé.

 

Co potřebujete mít, než se přihlásíte na kurz účetnictví?

  • ochotu učit se novým věcem;
  • mít čas na docházení na kurz;
  • chuť opakovat si učivo i doma;
  • mít minimálně výuční list.

Práce z domova za jakékoliv situace

 

Není moc profesí, které lze vykonávat z pohodlí domova. Naštěstí to práce účetní umožňuje. Také při jednání s úřady je čím dál běžnější využívat interaktivní formuláře, datovou schránku nebo portály daňové správy. Případně můžete požadované dokumenty poslat poštou.

 

Je jen na vás, zda budete chtít docházet do kanceláře ve firmě alespoň na 1-2 dny v týdnu, anebo budete pracovat výhradně z domácí pracovny. Kurz účetnictví je pro vás vstupenkou k této práci, detaily jak ji budete vykonávat si doladíte podle svých preferencí a představ později. Ušetřený čas dojížděním můžete věnovat své rodině, přátelům a koníčkům.

 

Na co si dát pozor při výběru kurzu účetnictví?

 

V první řadě si s pomocí vyhledávače rekvalifikačních kurzů najděte ten nejbližší vašemu bydlišti. Nemusíte se bát, kurzy účetnictví se pořádají po celé České republice včetně menších okresních měst. Dále se informujte o vzdělávací společnosti – jak často probíhá výuka, jakou zkouškou je kurz zakončen, zda je akreditovaný a kdo jej vyučuje. Na závěr si přečtěte recenze na kurz, které jsou běžně dostupné na internetu. Pokud znáte přímo někoho, kdo takový kurz absolvoval, máte velkou výhodu při rozhodování a ujasnění si, co od této formy vzdělání vůbec očekáváte.

 

Tip! Ptejte se, zda jsou v ceně kurzovného také školicí materiály a učebnice, nebo si je budete muset hradit zvlášť. Některé kurzy obsahují přístup k e-learningu, probíranou látku si tak snadno procvičíte i doma.