Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu dvě nové bezpečnostní kamery, které patří do jeho řady zařízení pro chytrou domácnost Tapo. Konkrétně se jedná o modely Tapo C210 a Tapo C110, které se oproti svým předchůdcům (Tapo C200, respektive Tapo C100) liší především vyšším rozlišením obrazu.

Zabezpečení domácnosti ve vysokém rozlišení

Obě bezpečnostní kamery jsou určeny pro využití v interiéru, přičemž dokážou snadno ochránit domácnost i ve chvíli vaší nepřítomnosti. Využívají k tomu snímač s rozlišením UHD (3 Mpx) s křišťálově čistým obrazem.

Rozdíl mezi oběma modely spočívá hlavně v tom, že Tapo C210 nabízí navíc horizontální a vertikální otáčení s 360° horizontálním rozsahem. Společné pak obě kamery mají například noční vidění s pokročilými funkcemi a viditelností až do vzdálenosti 10 metrů.

Detekce pohybu i obousměrný zvuk

U obou kamer platí, že z nich můžete dostávat upozornění například na váš smartphone ve chvíli, kdy zařízení zaznamená pohyb. Následně si odkudkoliv můžete v přímém přenosu přehrát dění před kamerou a zjistit, zda pohybové čidlo aktivovalo například zvíře nebo kolemjdoucí, anebo se jedná o nevítaného návštěvníka. Pro kameru si můžete nastavit i zóny detekce pohybu, takže dokáže zaznamenávat dění pouze ve zvolené oblasti.

Díky tomu, že obě kamery disponují mikrofonem a reproduktorem, je možné jejich prostřednictvím komunikovat s kýmkoliv, kdo se právě v jejich blízkosti nachází. Můžete tak například uklidnit rozrušeného psa, kterého jste doma nechali samotného, nebo se domluvit s kurýrem, který vám právě dovezl zásilku.

Nevítané návštěvníky můžete odradit také zvukovým a světelným alarmem, který můžete spustit poté, co zaznamenáte jejich případný pohyb před kamerou.

 

 

Bezpečné úložiště i režim soukromí

Obě kamery disponují bezpečným lokálním úložištěm na pořízené záznamy. Na micro SD kartu tak můžete uložit až 256 GB záznamu, což přibližně odpovídá 512 hodinám videa. To je 21 dní uložených přímo v místě.

Výhodou je také režim soukromí, který můžete aktivovat kdykoliv, když se nacházíte doma. V tu chvíli můžete vypnout sledování nastavené oblasti. Díky ukládání záznamu na micro SD kartu nehrozí ani únik videí z vaší domácnosti na internet.

To vše můžete snadno nastavit prostřednictvím aplikace Tapo, kterou si jednoduše stáhnete do mobilu, následně zapnete a připojíte kameru a poté už jen postupujete podle intuitivního průvodce v aplikaci.

Klíčové vlastnosti Tapo C110:

  • Video s rozlišením UHD – zaznamenejte každý okamžik v ultra vysokém 3MPx rozlišení.
  • Pokročilé noční vidění – nabízí viditelnost až do vzdálenosti 10 m.
  • Detekce pohybu a upozornění – upozorní vás, pokud kamera zaznamená pohyb.
  • Zvukový a světelný alarm – aktivace světelných a zvukových efektů na odrazení nevítaných návštěvníků.
  • Obousměrný zvuk – umožňuje komunikaci pomocí integrovaného mikrofonu a reproduktoru.
  • Bezpečné úložiště – místní úložiště až 256 GB na kartě mikro SD, což odpovídá 512 hodinám (21 dnům) záznamu (při laboratorních podmínkách).
  • Snadné nastavení a správa – ovládejte vše potřebné pomocí aplikace Tapo.

 

Klíčové vlastnosti Tapo C210:

  • Jako u Tapo C110 a navíc:
  • Horizontální a vertikální otáčení: 360° horizontální rozsah.
  • Hlasové ovládání: Uvolněte si ruce s hlasovým ovládáním: Spolupracuje se službami Asistent Google a Amazon Alexa (Asistent Google a Amazon Alexa nejsou dostupné ve všech jazycích ani ve všech zemích).


Více informací o produktech naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c110/
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c210/