Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
Letní zeleninová polévka s bylinkovými krupicovými noky
Do misky nebo hlubokého talíře naložíme horkou polévku a posypeme čerstvou petrželkou.
Budeme potřebovat
- 1 mrkev
- 1 malá kedlubna
- 1 ks menší cibulky
- 50 g zeleného hrášku
- 1 ks rajče
- Hladkolistá petržel
- Kopr
- 1 ks vejce
- 2 PL jemná krupice
- 50 g máslo
- Voda
- Bio zeleninový bujón
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy
- Mrkev, cibuli a kedlubnu si umyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
- Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibulku, osmahneme do zlatova, potom přidáme mrkev, kedlubnu, hrášek, rajče a znovu osmahneme.
- Přidáme sůl, pepř, Bio zeleninový bujón a zalijeme vodou.
- Polévku vaříme do té doby, než bude zelenina měkká. Do malé misky si rozklepneme vajíčko, přidáme krupici, nasekané bylinky kopr a petržel, sůl a vymíchame husté těstíčko.
- Necháme 5 minut odležet. Až je zelenina v polévce měkká, pomocí lžíce vkládáme těstíčko přímo do polévky, tvoříme noky.
- Až nám noky vyplavou na povrch polévky, jsou uvařené. Polévku stáhneme ze sporáku.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz