DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Středoslovenská bryndzová polévka
Servírujeme v hlubokém talíři.
Budeme potřebovat
- 1/2 kg brambor
- 1 l vody
- Drcený kmín
- Sůl
- 250 g jemné bryndzy
- Halušky: 1ks vejce, sůl, polohrubá mouka
Postup přípravy
- Brambory očistíme, oškrábeme a nakrájíme na zhruba 1cm kostičky.
- Brambory zalejeme horkou vodou (horkou proto, aby se v bramborách uchovalo co nejvíce vitamínů), přidáme drcený kmín a vaříme do měkka.
- Mezitím si připravíme halušky. Rozklepneme do misky vajíčko, přidáme sůl a po malých lžičkách přidávame mouku, až nám vznikne polohusté těstícko. Necháme ho chvilku odpočinout, zhruba 5 minut.
- Až jsou brambory měkké, do polévky přidáme 250 g jemné bryndzy.
- Přes síto na halušky vložíme těsto do polévky. Až halušky vyplavou, je hotovo.
Brambory zaléváme horkou vodou proto, aby se v nich uchovalo co nejvíce vitamínů.
Bryndza musí mít pokojovou teplotu, aby se Vám nesrazila a polévka zůstala jemná.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz