Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Lilek s česnekem a parmazánem
Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.
Budeme potřebovat
- 3 ks mladých menších lilků
- 6 stroužků česneku
- 6 lžic olivového oleje
- 6 lžic parmazánu
- sůl
Postup přípravy
- Lilek omyjeme a rozpůlíme.
- Dužinu nakrájíme na kostičky asi 1 centimetr hluboko, ale slupku necháme neporušenou.
- Povrch potřeme česnekem, osolíme a zakapeme olejem.
- Pečeme při 200 °C asi 50 minut.
- Vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme, do zezlátnutí povrchu.
- Podáváme horké.
Tento recept dodal web www.receptyonline.cz