Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Celerová remuláda s hruškou a parmskou šunkou
Na tác naložíme celerovou remuládu, kolem ní uložíme do nepravidelných tvarů parmskou šunku a dozdobíme kousky kapary, nebo můžeme celou remuládu posypat čerstvou petrželí.
Budeme potřebovat
- 1 celer bulvový
- 2 hrušky
- hladkolistá petržel
- vinný ocetv
- dijon hořcice
- sůl
- pepř
- olivový olej
- parmská šunka
- kapary
Postup přípravy
- Celer si oloupeme a pořádně ho umyjeme. Hrušky a petržel si taky pořádně umyjeme. Můžeme použít buď ruční struhadlo, nebo robota, který nám celer a hrušku nastrouhá.
- Nastrouhané suroviny dáme do mísy a pustíme se do přípravy dresingu.
- Do malé mističky si dáme 1 ČL vinného octa, 1 ČL dijon hořcice, sůl, pepř a 4 PL olivového oleje.
- Vše spolu šleháme až nám vznikne emulze.
- Nakrájíme petržel a přidáme ji do mísy s celerem a hruškou. Přidáme emulzi a všechno spolu jemně promícháme.
- Necháme odležet v lednici aspoň 15 min, zakryté fresh fólií, aby se nám všechny chutě propojily.
Tento recept dodal web varenijeumeni.cz