Každý z nás určitě někdy zkusil nějakou z online seznamek, nebo využil facebook, případně jinou platformu za účelem seznámit se s ideálním protějškem. Seznamování online je skvělá věc, ale musí se k tomu přistupovat, tak jako ke všemu, s trochou rozumu.

Jak a kde na seznamování?

Pojďme se podívat na obecné pravdy a zákonitosti, které se týkají seznamování online, jak se seznamovat, na co si dát pozor a jak naše seznamování směřovat co nejlépe k úspěchu.

Klasická online seznamka

Tento způsob seznamek je podle nás nejlepší a nejrozšířenější typ pro seznamování. Vytvoříte si svůj profil s popiskem nebo inzerátem a čekáte, až někoho zaujmete, případně sami aktivně procházíte profily dalších. Svůj záznam navíc můžete za poplatek zvýhodnit a být tak víc vidět.

Vytvořte si atraktivní profil a nechte se najít

Určitě si na seznamce vytvořte svůj profil. Napište toho o sobě co nejvíc, aby si o vás mohli ostatní udělat představu a doplňte to vhodnými fotkami, které jsou aktuální a zachycují vás v běžné podobě. To znamená, že lepší bude třeba fotka z procházky, nebo z výletu na kole, než svatební fotografie, nebo jakékoliv jiné profesionální a upravené. Aby vás protějšek na případném rande poznal. Zároveň by měly být fotky solidní, že by je klidně mohl vidět váš šéf.

Aktivně vyhledávejte na seznamce a komunikujte

Kromě vlastního profilu je ideálním způsobem využít všech možností seznamky a vyhledávat vhodné protějšky podle různých předvoleb a filtrů. Typicky si můžete snad všude vybrat pohlaví, věk, lokalitu a rodinný stav. Už jen těmito volbami obvykle vyfiltrujete spoustu lidí, kteří pro vás nejsou zajímaví a zaměříte se na další filtry. Podle sympatií a informací na profilech pak můžete konkrétní uživatele oslovit.

Jak ze seznamování vytěžit maximum a na co všechno si dát pozor, se dočtete například v tomto článku o seznamování a seznamkách.

Kde všude zkusit své štěstí kromě seznamek?

Kromě klasických seznamek můžete zvolit také placené datingové služby, sociální sítě, mobilní aplikace a tak dále. Okrajovou, ale velice efektivní možností je seznámit se třeba na nějakém tématickém fóru, které seskupuje lidi se stejným zájmem. Rozhodně vyzkoušejte všechny možné způsoby a nic nevzdávejte!

Další tipy a rady jak se seznámit a kde najdete v dalším článku ZDE